Nosaktiviteter

Nose Work

Vi erbjuder kurser i K9 Nose Work med med den metodik, filosofin och värdegrund som grundarna till aktiviteten beskriver den.

1 Nose Work introduktion

Lägg grunden för framgång!

Med den viktiga grunden som ger motivation och självständighet genom att låta hunden upptäcka sin egen förmåga på sina villkor. Utan press, lydnad eller stress. I vår introduktionskurs lär du dig grunderna i Nose Work och dess filosofi. Skaffa dig kunskap genom lekfull träning med kartonger och positiva förstärkningstekniker. Lägg en stark grund för ytterligare doftäventyr.

2 Nose Work grundkurs

Bygg starka färdigheter i nosarbete!

Introduceras tre av fyra tävlingsmoment, när hunden är redo introduceras flrsta tävlingsdoften eukalyptus.Utmana din hund i grundkursen med sökningar inomhus och utomhus. Utveckla en grundläggande förståelse för sökarbete och få självförtroende i att genomföra doftprov. Skapa arenan för framtida doftframgångar.

3 Nose Work fortsättning

Flytta gränserna för doftdetektering!

När hunden är säker på doften eukalyptus introduceras  fordonsök. Kursen förbereder hunden och hundägaren för doftprov och tävling.

Fortsättningskurs tar din hunds doftförmåga till nästa nivå. Ta itu med svårare sök, utforska nya höjder och lär dig strategier för att navigera i utmaningar. Förbered dig på spännande fordonssök och utveckla de färdigheter som behövs för framgångsrikt tävlande.

4 Nose Work avancerad

Bemästra komplexa doftutmaningar!

Här kombinerar vi alla tre tävlingsdofterna, fyra moment, utmaningar, strategier och  blindsök i workshoplikanande träningsmiljö.

I den avancerade kursen förfinas din hunds färdigheter och att övervinna komplexa doftutmaningar. Lär dig att navigera höga gömmor, trånga utrymmen och otillgängliga gömställen. Förstå din hunds naturliga sökbeteenden, använd miljön effektivt och förbered dig för tävlingsframgångar.

vardagslydnad

Vardagskurser

Vi erbjuder vardagliga kurser för valpar, unghundar, vuxna och seniorer.
Valpkurs

1valpkurs

Lägg grunden för livet!

På valpkurs fokuserar vi på relationen med valpen för att lägga grunden till en följsam hund och underlätta hantering och omvårdnad.

Unghund/Vardagslydnad

2 unghund &vardagslydnad steg1

Bygg starkare relationer

Kursen passar både unghundar och vuxna hundar. Med lek som stärker relationen och följsamhet bygger vi upp lydnaden för en skötsam och glad hund.

Vardagslydnad 2

3 Vardagslydnad fortsättning

Flytta gränserna för lyhördhet!

I fortsättningskurs höjer vi ribban för lydnad på avstånd och de utmaningar som vi kan hamna i. Jobba med glädje och trygghet.

4 WORKSHOP

Bemästra flera utmaningar!

Med skräddarsydda tematräningar och workshops.

Detta är Gardsby Hundservice

Clas Gardsby

Vi lär inte hunden något den redan kan och är bättre än oss på!


Välkommen till Gardsby Hundservice och till Clas, din erfarna och passionerade partner inom hundträning och konsulttjänster. Vi erbjuder en rad kurser och utbildningar, samt specialiserade tjänster som hundförare, eftersök och instruktör för workshops, kurser och tematräningar. Våra workshops ger dig möjlighet att kombinera teori och praktik, genom grupparbeten och reflektion för att dela erfarenheter och utvecklas tillsammans. Exempel på våra workshops inkluderar ämnen som "H.I.T.I.T." , stresshantering, scenarion och mikrometeorologi med fokus på hundens nos och klimatet.

För de som vill fördjupa sina kunskaper erbjuder vi temakurser som är skräddarsydda efter önskemål och behov. Exempel på temakurser inkluderar inkallning, target och aktiv/passiv markering, tävlingsträning samt hantering av hundmöten. Vi strävar efter att erbjuda anpassade träningspass och kurser som ger dig de verktyg du behöver för att fortsätta utveckla och förfina din hunds färdigheter inom olika områden.

För att bygga en stark grund och skapa samspel med din hund erbjuder vi även kurser inom vardagslydnad. Våra kurser är uppdelade i olika nivåer, från valp till fortsättningskurser, där vi fokuserar på att lägga grunden för en stabil relation och träning med din hund. Genom att tränas för en stabil vardag med högre krav och att tackla mer komplexa utmaningar, kan du och din hund fortsätta utvecklas och växa tillsammans.

Utöver det erbjuder vi också specialiserade kurser inom specialsök och Nosework, där vi tar inspiration från USA och fokuserar på hundens naturliga instinkter. Våra kurser inom Nosework introducerar din hund till den fascinerande världen av K9 Nosework® och hjälper er att bygga en stark grund och vårda era naturliga instinkter. Genom att ta er träning till nästa nivå med fortsatt träning och avancerade tekniker, kan ni utvecklas och möta mer komplexa doftutmaningar. Vi erbjuder även avancerade kurser för att förfina din hunds färdigheter och förbereda er inför tävlingar på högre nivå.

Som hundkonsult ser vi fördelarna med att samverka och samarbeta. Vi kommer gärna till er för att konsultera våra instruktörer eller hundförare och erbjuder kurser och utbildningar som kan hållas på plats. Dessutom erbjuder vi eftersökstjänster, där vi kan hjälpa till med att söka efter skadedjur, insekter eller försvunna djur och personer om det behövs.

Välkommen till Gardsby Hundservice

gardsbyhundservice@gmail.com